Wakil Pelajar As Syddiq ke Turkey

Pada 29.11.2018 telah termeterai perjanjian kerjasama antara Fateh Sultan Mehmet International Imam Hatep High School dengan HALUAN dan kesemua 6 IPS selama 3 tahun.

Antara perkara dalam kerjasama tersebut ialah Program Pertukaran Pelajar yang butir-butirnya seperti berıkut:

1. Pertukaran pelajar melibatkan 10 orang pelajar dan 2 orang guru pada sesuatu masa antara Imam Hatep dan IPS
  2. Tiket penerbangan dan yang berkaitan ditanggung oleh visiting students
  3. Penginapan, makan minum dan berkaitan ditanggung oleh host school

Apa faedah utk IPS?

1. Pendedahan antarabangsa bagi pelajar-pelajar IPS sebagai pemimpin masa depan
  2. Pengalaman dan jaringan antarabangsa bagi guru-guru
  3. “Image building” bagi IPS
  4. Peluang sambung belajar ke Turki

Cadangan lawatan pada 22.3.2019 hingga 7.4.2019 telah dipersetujui. Pada 4-7.4.2019, pelajar2 tersebut berpeluang menyertai Model United Nation Conference.

Alhamdulillah Tahniah kepada SMIAS serta Mohd Adib dan Shah Haziq yang mewakili warga sekolah. Kita berdoa semoga mereka boleh memberikan kebaikan kepada semua, InsyaAllah