AHLAN WASAHLAN

“Selamat datang kembali ke Sekolah Islam As Syddiq bagi sesi 2019”. Ungkapan yang boleh dinukilkan sebagai suatu penghargaan kepada para pelajar khususnya. Bermulanya sesi baru ini sudah pastinya semua warga As Syddiq termasuklah para pelajar dan ibu bapa akan membumikan segala perancangan yang dibuat untuk penambahbaikan dan kemajuan dari pelbagai aspek, sebagaimana kata hikmah “hari ini mesti lebih baik daripada semalam.”

Sedikit aluan daripada Pengerusi ALP Sekolah Islam As Syddiq, Tn. Hj. Shamjuddin bin Romani:

Asalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
Ibubapa pelajar Assyddiq yang dikasihi.

1. Alhamdulillah bersyukur kepada Allah
  2. Saya mengucapkan setinggi penghargaan kepada semua yang masih setia untuk membangunkan kemenjadian pelajar di sekolah Islam As Syddiq, sekolah kita bersama.
  3. Tugas dan tanggungjawab tersebut adalah tugas bersama dan ia dalam bentuk beramal jamaie
  4. Kami di As Syddiq telah meletakkan 5 keutamaan pada 2019:-
    i. Kemenjadian pelajar
    ii. Memperkasa ALP/PIBG
    iii. Pengurusan Dana/fasiliti
    iv. Kecekapan HRM
    v. Kecemerlangan As Syddiq
  5. Tuan /Puan boleh bersama kami untuk menjayakan 5 keutamaan tersebut.
  6. Dalam kita berusaha tidak lupa kepada Al-Quran dan sentiasa berdoa kepada Allah

Sekian.