Majlis Hari Anugerah Perkhidmatan  Cemerlang IPS 2016

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah pada 30 Oktober yang lalu, Sekolah Menengah Islam As-Syddiq telah dipilih untuk menjadi tuan rumah bagi Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) Instituti Pendidikan Swasta (IPS). Majlis yang telah dirasmikan oleh Timbalan Presiden HALUAN  Prof. Emeritus Dato’ Dr Abu Azam Bin Md Yassin yang turut disertai oleh 16 buah sekolah IPS di seluruh Malaysia.

Majlis ini diadakan bagi memberikan pengiktirafan diatas khidmat cemerlang kepada semua IPS, Pengetua, Guru Besar, guru-guru dan pelajar-pelajar dalam aspek akademik dan kokurikulum. Memetik dari ucapan dasar Pengerusi Amanah Pelajaran (APEL) Tn Hj Mohd Asri Bin Abd Hamid, kewujudan IPS kita adalah untuk melaksanakan amal Qawi, iaitu Ijad Rakaiz dan “Takwin Wa’yun Islami” melalui wasilah institusi. Adalah perlu semua warga IPS di pelbagai peringkat merasai hakikat ini dan juga ianya adalah dalam rangka menjayakan proses tarbiah dan dakwah. Marilah kita merasai syuur ini dan terus berusaha dengan penuh iltizam dan intizam untuk meningkatkan keupayaan kita merealisasi visi dan misi penubuhan IPS. Sesungguhnya IPS kita adalah mehrab untuk kita semua bertaqarub ilallah.

Majlis yang berlangsung sejak jam 8.00 pagi itu turut diserikan dengan pembentangan amalan terbaik SMIAS oleh pengetua Tn Hj Shamjuddin Bin Romani. Ini berikutan kejayaan SMIAS didalam memperoleh 4 bintang bagi Penilaian Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) terhadap sekolah swasta di Malaysia. Kejayaan ini turut membawa SMIAS berada di tangga kedua sekolah swasta terbaik di negeri Johor.

Sekalung tahniah dan syabas diucapkan kepada sekolah-sekolah dibawah IPS yang telah meraih kejayaan di peringkat negeri seperti Johan Karnival Dakwah Negeri Perlis bagi kategori Hafazan lelaki dan perempuan, Johan Pertandingan “Kannul Atfal Sekolah Rendah Agama Negeri Kedah”, Johan Zon Utara Pertandingan Liga Remaja Kreatif (LRK), Johan Pidato Bahasa Arab, Tulisan Khat dan Kuiz Sekolah-Sekolah Negeri Kedah. Kejayaan permata-permata IPS ini telah banyak membuka mata masyarakat tentang kewujudan sekolah-sekolah dibawah HALUAN.

Dikesempatan ini juga pihak As-Syddiq ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada semua tetamu yang hadir baik dari yang jauh mahupun yang dekat serta semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam menjayakan Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang IPS, semoga usaha kita diberkati Ilahi. Tahniah kepada semua pemenang dan teruskan prestasi cemerlang di masa akan datang.

Mari kita sama-sama saksikan momen-momen menarik di sepanjang program.

 

——————————-

Team Media As Syddiq

——————————-

Blog sekolah : https://sekolahislamassyddiq.wordpress.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.