Keputusan SMA & SMRA

Assalamualaikum wbt
Alhamdulillah…Alhamdulillah….Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan kepada Allah SWT kerana dengan limpah dan izinNYA dapat kita bersua kembali di laman rasmi SMIAS. Selawat dan salam ke atas Nabi Junjungan Nabi Muhammad SAW.
Pada hari Rabu lalu, telah diumumkan secara rasmi keputusan bagi peperiksaan Sijil Menengah Rendah Agama (SMRA) dan Sijil Menengah Agama (SMA) bagi calon – calon yang menduduki peperiksaan tersebut pada tahun lepas. Ustaz Muhammad Nizam Ismail selaku Ketua Unit Deeniah telah menghadiri majlis pengisytiharan tersebut di Pejabat Pendidikan Daerah Kluang.

Seramai 36 orang calon telah menduduki peperiksaan SMRA dan 8 orang calon bagi peperiksaan SMA. Bagi keputusan SMRA, SMIAS mencatat keputusan 61.1% dengan 2 orang pelajar mendapat keputusan Mumtaz manakala bagi peperiksaan SMA, sekolah mencatat kelulusan 84% dengan seorang calon memperoleh keputusan Mumtaz Sufi.

Sekalung tahniah diucapkan kepada Farah Hazwani Bt Ruhani diatas kejayaan cemerlang SMA dan tidak ketinggalan kepada Siti Radiah Bt Roslan dan Izzi Hainura Bt Helmi bagi SMRA.

IMG-20160108-WA0001[1]

Farah Hazwani Bt Ruhani

Izzi Hainura Bt Helmi (kiri) dan Siti Radiah Bt Roslan (kanan)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.